Beer pong regels - Let's Go Beer Pong
16362
post-template-default,single,single-post,postid-16362,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

Beer pong regels

Beer pong regels

Beer pong regels

Op deze pagina vindt je de officiële beer pong regels. Denk hierbij aan het spelverloop en benodigdheden.

1. Algemeen

Hier worden de beer pong regels van dit evenement uitgelegd, sommige van de beer pong regels hebben specifiek betrekking op The World Series of Beer Pong.

1.1.Eerlijkheid voor alle spelers

1.2.Een groot aantal wedstrijden zo efficiënt mogelijk tegelijk kunnen spelen

1.3.Minimalisatie van mogelijke geschillen tussen deelnemer

2. Uitrusting

A Officiele Beerpong tafels” 244′ x 61′ x 71 CM”.
B Pingpongballen
C Officiele redcups beerpong bekers 470ml

3. Opzetten

Spel klaarzetten per team kant.
• 10 bekers per team.
• Triangle formatie (4 racks)
• 1 beker met water (wash cup)
• Bekers mogen niet op elkaar leunen.
• Cups 1/4 met bier vullen.

4. Start van het spel

• In de voorronden, zal het eerste balbezit willekeurig worden bepaald. Het door de wedstrijdleiding als eerst genoemde team krijgt de keuze voor het eerste schot of kant.
• In de Knock-out fase, worden balbezit en tafelkant gekozen door het hoogst geplaatste team. In het geval van een gelijk aantal punten en winst-verlies quotum zal een kop/munt toss volgen.
• Het team met eerste balbezit krijgt één (1) schot. Ieder team krijgt hierna twee (2) schoten, één schot per teamlid, tenzij volgende regels anders besluiten.

5. Tijdens het spel

5.1. Stuiter Schot
Spelers mogen de bal via de tafel in de cup stuiteren maar deze mag weggeslagen worden door de tegenpartij boven de bekers. Een gemaakt stuiterschot telt gewoon voor één cups. Word de bal weggeslagen dan is er niets aan de hand en kan er verder gespeeld worden.

5.2. One-cup-penalty
Dit is een straf voor de speler die een regel overtreed. Er mag door de tegenstander een extra worp gemaakt worden.

5.3. Penalty
Dit is een straf voor de speler die een regel overtreed. De verdedigende team krijgt een “one-cup-penalty”. De werper mag ook een extra cup naar keuze uitkiezen die al als worp telt.

5.4. Re-Rack
Wanneer een team aan de beurt is mag er een “Re-rack” gevraagd worden. Alle bekers worden dan weer in een triangle formatie neergezet tenzij anders moet. Dit mag maximaal 2 keer per wedstrijd.

5.5. Wonder gooi
Blijft er een bal bovenop een cup liggen of een ander onmogelijk worp gebeurd, tel deze als een misser. Ondanks dat het een prestatie op zich is komt hij niet in een cup en is dus geen punt waard.

5.6. The Death match cup rule
De bal word door 2 spelers in dezelfde cup gegooid. Dit betekend einde wedstrijd, de tegenpartij mag nog wel een beurt maken om ook een death cup te maken. Indien dit gebeurt gaat het spel verder zonder dat er een partij wint.

5.7. One fire
Wanneer een speler drie beurten achter elkaar een cup raakt dan mag deze net zo lang doorgaan met gooien todat hij mist. Hierna gaat het spel gewoon normaal verder.

5.8. Tijdens of voor de worp
Een speler mag geen hand/voet/been of iets anders van zijn of haar lichaam op de tafel leggen tijdens een worp. Pas na de worp is dit weer toegestaan. Deze regel heeft een uitzondering namelijk de “Bierbuik-uitzondering-regel”, mocht jij een grote bierbuik hebben dan is het toegestaan deze te plaatsen op de tafel zonder aanstootgevend uitzicht aan de overige spelers.

5.9. Een speler mag tijdens een worp niet om de tafel heen lopen/bewegen.

5.10 Cups verplaatsen
Spelers mogen geen cups uit de formatie halen om bijvoorbeeld een leunvoordeel te krijgen. Mocht de cups verplaatsen uit de formatie als gevolg van lichamelijk contact bij een worp, moeten deze teruggeplaatst worden. Mocht een cup vallen doordat de verdedigende partij lichamelijk contact maakt met de cup of tafel dan telt dit als een treffer.

5.11 Afleiden
Afleiden is toegestaan met de volgende beperkingen:
• 5.11 A Verdedigende spelers moeten gedurende worp met hun hele lichaam, kleding, en overige accessoires achter de tafel te blijven.
• 5.11 B Spelers mogen niet waaien, blazen of andere opzettelijk manieren een luchtstroom veroorzaken bij de cups.
• 5.11 C Spelers mogen niet onsportief, schelden of racistische opmerkingen te maken.
• 5.11 D Spelers mogen niet om de tafel heen rennen of lopen, op uitzondering van de bal pakken of de cups goed E zetten tijdens een re-rack.
• 5.11 F Spelers en toeschouwers mogen niet het gooi veld blokkeren op welke manier dan ook.
• 5.11 G De scheidsrechter mag altijd extra regels bedenken mits dit niet in de strijd is van het evenementen regelement.

5.12. Kneusen team regel.
Als een team zijn/haar eigen cup omstoot dan betekend dit een treffer, maar staat het andere team niet op te letten dan mag het team wat de cup heeft omgestoten deze weer terug zetten en betekend dit geen treffer. Wanneer de cup gevuld is en terug gezet zonder dat de tegenpartij er iets van zegt betekend dit dat de treffer ongedaan is.

5.13. Eigen doelpunt
Wanneer een worp per ongeluk of met opzet in zijn eigen cup gooit, gebeurd er niets, wel betekend dit een worp zonder treffer.

5.14. Als de verdedigende speler de bal met lichaamsdeel aanraakt (opzet of per ongeluk) dan telt dit wel als treffer en moet de verdedigende speler drinken.

5.15. Interfence
Interfence is waneer elk contact opzet of anders tussen de wedstrijd van ballen, cups of andere objecten gebeurd.

• Interfence voordat de bal contact maakt met de cup zal er een one-cup-penalty gegeven worden. Op uitzondering van wegslaan tijdens stuiterbal.
• Interfence door niet spelers, zoals toeschouwer of scheidsrechter zal het schot opnieuw geworpen worden.
• Een interfence door bijvoorbeeld een speler, bierglas of ander object dan is dit een treffer.

5.16. Drijvers
als een cup wegdrijft op het moment dat de bal al geworpen is, zal de worp gewoon tellen, tenzij het absoluut zeker is dat deze beweging veroorzaakt wordt door het verdedigende team. Als een bal een cup geraakt heeft, mag het verdedigende team de bekers wel zonder straf laten bewegen, Maar als door deze actie een cup omvalt telt deze alsnog als treffer.

5.17. Als cups naar andere posities drijven of op een andere manier uit positie raken, dienen deze op verzoek van het werpende team terug naar de juiste plaats gezet te worden.

5.18. Cup schikking: Cups mogen niet bewogen of verplaatst worden gedurende een worp. Doet het verdedigende team dit wel resulteerd dit in een one-cup penalty.

5.19. Cups omgooien
Cups zouden gevuld moeten worden tot het punt dat ze door de bal niet omgegooid kunnen worden, dit is de verantwoordelijkheid van het verdedigende team. Als een bal desalniettemin toch een cup omgooit telt deze als TREFFER, tenzij het absoluut duidelijk is dat de bal nooit IN de cup geweest is. Om duidelijk te zijn, als een bal in de cup komt, rondspint dan de cup weer uitgaat en de cup valt hierdoor van de tafel, telt deze als misser. Aan het begin van de wedstrijd mogen de partijen kijken of er wel of niet genoeg inzit, na de startgooi is iedereen akkoord.

Als een werper de bal tegen of in de cup gooit en deze valt daardoor omdat de gooier te hard gooit(Lompe geit regel) dan telt hij niet als treffer en dient de cup teruggeplaatst te worden dit betekend dan een one-cup-penalty voor de gooiende partij (tegen partij mag extra gooien)!

5.20 Als een bal door in de cup te komen deze doet wankelen mag het verdedigende team deze niet stabiliseren. Uitgelegd, als een bal een cup haast doet omvallen moet het verdedigende team dit laten gebeuren, anders telt hij sowieso als treffer.

6. Einde wedstrijd

6.1. Death match Cup
De bal word door 2 spelers in dezelfde cup gegooid. Dit betekend einde wedstrijd, de tegenpartij mag nog wel een beurt maken om ook een death cup te maken. Indien dit gebeurt gaat het spel verder zonder dat er een partij wint.

6.2. In dit reglement is de “Death cup modus” altijd van toepassing.

6.3. Alle bekers weg
Als alle bekers weg zijn dan heeft het gegooide team die de bekers weggespeeld heeft gewonnen en moet de tegenstander de overige bekers van het gewonnen team omdrinken.

Extra regels tijdens een toernooi

Bij sommige beerpong toernooien kunnen er extra of gewijzigde beer pong regels zijn. Dit zal voor het toernooi bekendgemaakt worden.TIJDELIJK GEEN VERHUUR MOGELIJK

Wij hebben helaas al onze inventaris moeten wegdoen. Het is daarom op dit moment niet mogelijk om bij ons te huren.

 

Interesse in onze website en wil jij deze kopen?
Neem contact met ons op via info@letsgobeerpong.nl